Achizitia restaurantelor McDonald’s din Romania a dublat cifra de afaceri a Premier Capital in 2016

„2016 a fost un an important in dezvoltarea business-ului McDonald’s in Romania. Investitiile s-au ridicat la peste 20 miloane de lei, iar bugetul alocat dezvoltarii retelei McCafé a fost de 7,5 milioane de lei, cu 25 de cafenele la finalul anului. Cele 68 de restaurante din Romania au fost vizitate de peste 70 de milioane de clienti, iar cei peste 4000 de angajati au servit 61 de milioane de burgeri si 3 milioane de cafele doar la McDonald’s , a declarat Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants Romania

Anul trecut, in topul preferintelor, s-au aflat sandvisurile McPuisor, Hamburger si Big Mac, cartofii prajiti si Happy Meal-ul (au fost vandute 6,3 milioane de meniuri Happy Meal). In plus, 5% din vanzarile de anul trecut s-au realizat in intervalul mic dejun, iar la McDrive au fost servite 8.201.379 de masini.

Tot anul trecut, 2 milioane de lei au fost investiti in proiecte educationale si de sanatate. In luna aprilie, salariul minim de intrare in companie a crescut la 1.450 de lei iar pentru trainingurile angajatilor au fost investiti 232.000 de euro.

 

Peste 200 de milioane de euro, cifra de afaceri a Premier Capital in 2016

Premier Capital plc, partenerul maltez pentru dezvoltare al McDonald’s in sase tari europene, a inregistrat o cifra de afaceri de peste 200 de milioane de euro in 2016. Cifra de afaceri s-a dublat fata de anul precedent, ca urmare a achizitiei retelei de restaurante McDonald’s din Romania in ianuarie 2016.

Premier Capital a servit 105 milioane de clienti in anul 2016, o cifra record pentru companie. Echipa sa in tarile Baltice (Estonia, Letonia si Lituania), Grecia, Malta si Romania numara 7.000 de angajati.

In 2016 grupul a inregistrat un profit operational de 21.2 milioane de euro. Dupa contabilizarea veniturilor din investitii si a cheltuielilor financiare, Premier Capital plc a inregistrat un profit inainte de taxe de 16,5 milioane de euro. Activele nete ale grupului pentru anul 2016 insumeaza 41.6 milioane de euro.

Achizitia din Romania a adus 67 de restaurante noi in portofoliul Premier Capital in 2016. Astfel, portofoliul grupului a continuat sa creasca odata cu deschiderea de noi restaurante (unul in Grecia, unul in Malta si doua in Romania). In plus, trei restaurante din Romania si doua din tarile Baltice au fost remodelate in 2016.

Anul acesta, Premier Capital a inaugurat un nou restaurant in Thessalonik, Grecia, si mai are planificate inca noua restaurante pentru deschidere in pietele in care opereaza grupul.

Premier Capital plc este partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania si Malta. Reteaua de 134 de restaurante in zone de top, mai mult de jumatate dintre ele fiind cu McDrive si numeroase cafenele McCafe, serveste peste 105 milioane de clienti pe an, cu o echipa de 7000 de angajati.

Din 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania si Malta. Premier Capital plc opereaza 134 de restaurante in locatii importante, mai mult de jumatate dintre ele avand McDrive si numeroase cafenele McCafé. In Romania, McDonald’s detine 68 de restaurante in 21 de orase. Pana in prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei in Romania, are 4.350 de angajati si primeste zilnic peste 190.000 clienti.  

Cmentariile sunt închise