ABPR si Alexandrion Grup cauta“cocktail-ul Romaniei”. Reteta castigatoare va fi inscrisa la IBA’s Official Cocktails 2017

Asociatia Barmanilor Profesionisti din Romania – ABPR si Alexandrion Grup organizeaza competitia “SABER National Cocktail Challenge”, cu scopul de a gasi acel cocktail care sa devina “cocktail-ul national”. Mai exact, cocktailul castigator va fi inscris la IBA’s Official Cocktail List drept cocktailul tarii noastre. Alexandrion Grup, impreuna cu ABPR, vor participa in acest an la competitia internationala din  Copenhaga in octombrie 2017, ca parteneri IBA’s World Cocktail Championship.

“SABER Elyzia isi propune sa gaseasca acel cocktail care sa devina cocktailul national. Concurentii trebuie sa creeze un cocktail care sa fie reprezentativ pentru Romania. Cocktailul trebuie sa contina SABER (visinata, afinata, caisata), iar reteta trebie sa sa indeplineasca simultan urmatoarele conditii: sa fie original, inovativ si reprezentativ pentru tara noastra; sa fie usor de preparat in orice bar; sa contina maxim 6 ingrediente; sa contina minim 1,5cl de SABER, lichior fructe, de la Alexandrion Grup, aroma la alegere. Fii creatorul bauturii pe care Romania sa o inscrie la IBA drept cocktailul tarii! Inscrierea se face prin completarea formularului disponibil pe hwww.barmani.ro si trimis impreuna cu poza si video la adresa: office@barmani.ro, pana pe data de 25 septembrie 2017 inclusiv”, au declarat organizatorii concursului.

Pentru a se inscrie, concurentii trebuie sa trimita un film video de prezentare, de 2-3 minute, care sa contina inclusiv imagini din prepararea cocktailului, precum si o poza cu cocktailul inscris, care sa prezinte intregul pahar, iar decorul – garnishul sa fie vizibil.

Competitia este deschisa tuturor barmanilor care au implinit minim 18 ani si activeaza in domeniu.
Anuntarea finalistilor se va face cel tarziu pe 30 septembrie.

Finala concursului de barmani va avea loc pe 5 octombrie 2017, in cadrul unui eveniment organizat de Alexandrion si ABPR, locul si ora urmand a fi anuntate in curand.

Primii trei clasati vor primi diplomele pentru loc 1, 2 si 3, respectiv cate un trofeu si alte premii speciale de la organizatori si sponsor.

Bautura castigatoare va fi inscrisa la IBA drept cocktailul national, insa exista si premii oferite de SABER Elyzia.

Competitia va fi jurizata de un panel format din specialisti in domeniu, barmani care au reprezentat Romania la WCC in anii anteriori, reprezentanti ai ABPR si de reprezentanti ai sponsorilor.

Juriul va acorda punctajul bazandu-se pe urmatoarele criterii:

  1. Originalitate si inovatie 20%
    Concurentii trebuie sa prezinte bauturi originale. Este o bautura deosebita ?
  2. Reprezentativitate nationala si Numele cocktailului 20%
    Juriul va cauta acea bautura care poate deveni un simbol national. Asa cum Mojito este pentru Cuba, sau Caipirinha este pentru Brazilia sau Cosmopolitan este pt USA. Numele si povestea din spatele cocktailului sunt cruciale pentru a vinde o bautura.
  3. Balance & Taste 20%
    Gustul si Echilibrul ingredientelor folosite este important pentru orice preparat.
  4. Prezentarea 15%
    Modul cum arata determina atractivitatea unui cocktail. Juriul va aprecia tipul de pahar sau vas de servire ales, decorul si intregul setup. Gasirea unui echilibru intre o prezentare extraordinara si adaptarea la un mod practic dintr-un mediu de bar este cruciala.
  5. Practicalitate 15%
    Provocarea de a crea un cocktail care sa fie “noul hit” nu trebuie sa eclipseze importanta practicalitatii. Daca nu este usor de preparat sau dureaza foarte mult este greu de crezut ca reteta se va raspandi la un nivel mare.
  6. Nivelul tehnic 10%
    Participantul trebuie sa arate ca stapaneste tehnicile de baza din bar, ca lucreaza curat si ingrijit, ca este relaxat si ca lucreaza cu placere intr-un bar.

Regulile generale sunt aliniate cu cele ale WCC si WCF organizate de catre IBA si sunt obligatorii pentru Finale. Mai multe detalii despre regulile de desfasurare a concursului sunt disponibile pe www.barmani.ro, sectiunea Regulament.

Cmentariile sunt închise