A inceput competitia Liga METRO Chef 2016

Concursul de arta culinara Liga METRO Chef debuteaza astazi, 15 iunie 2016, in magazinul METRO Constanta1Constanta, in competitie fiind inscrisi maestri bucatari din orasele Constanta, Galati, Mamaia, Fetesti si Medgidia.. Avand prima editie in Constanta, competitia se adreseaza clientilor METRO din segmentul HoReCa si face parte din platforma METRO Cash & Carry Romania, prin care compania sustine competitivitatea si standardele inalte ale specialistilor din domeniul ospitalier.

Liga METRO Chef se deruleaza in perioada mai – octombrie 2016, avand startul in Constanta (Bd. Aurel Vlaicu 237) si continuandu-se in tara, inmagazinele METRO din Cluj (20 iulie), Bucuresti (14 septembrie) si  Braşov (12 octombrie). Marea finala este programata in Bucureşti in perioada 16-17 noiembrie. In cadrul evenimentului, vor avea loc sesiuni de degustare si demonstratii de arta culinara, prin care clientii profesionisti METRO Cash & Carry Romania isi vor evidentia talentul si pregatirea in domeniul gastronomiei.

 „In cadrul concursului Liga METRO Chef, cei mai valorosi bucatari din Romania isi pot demonstra profesionalismul in pregatirea preparatelor culinare. Totodata, pe parcursul competitiei, acestia au ocazia sa afle de la expertii METRO care sunt cele mai moderne si inovatoare tehnici si solutii in gastronomie.”, a declarat Silvia Ailincai, Executive Chef Academia de Gastronomie METRO Cash & Carry Romania.

Originalitatea meniurilor si prestatia concurentilor vor fi evaluate de catre un juriu format din specialisti ai domeniului culinar: Silvia Ailincai – Executive Chef Academia de Gastronomie METRO Romania, Marian Iamandi – Manager TGM Clienti HoReCa METRO Romania, Gabriela Berechet – Trainer si Consultant in gastronomie, precum si un invitat special pentru etapa finala.

Pentru fiecare etapa regionala vor fi selectate 8 echipe de bucatari, iar la etapa finala vor lua parte primele doua echipe clasate in fiecare competitie regionala. Echipele selectate pentru etapa finala vor fi supuse probei de pregatire a unui meniu compus din trei preparate, aperitiv, fel principal si desert, cu specific national sau international, care sa respecte tendintele gastronomiei moderne. Marea Finala a competitiei Liga METRO Chef 2016 va desemna trei echipe castigatoare (locurile 1, 2 şi 3), valoarea estimata a premiilor fiind de 18.000 de EURO (TVA inclus). Echipa castigatoare va participa, in calitate de vizitator, la competitia mondiala Bocuse d´Or, desfasurata la Lyon in 2017, iar echipele clasate pe locurile al 2lea si al 3lea vor avea parte de experiente si sesiuni culinare la cursurile organizate de Academiile Culinare METRO/ MAKRO Cash & Carry din Italia si Cehia. Clientii participanti la Liga METRO Chef vor putea beneficia si de modulele de training puse la dispozitia lor, in cadrul Centrului de Competenta in Gastronomie, centru care a devenit, incepand cu luna mai, Academia de Gastronomie METRO. Situata in Bucuresti – Magazinul METRO Militari, academia reprezinta cel mai performant centru de acest gen din  Romania, in cadrul caruia clientii METRO pot primi consultanta gastronomica, cat si informatii din zona de bartending.

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

 

Cmentariile sunt închise