24 de chef-i, in semifinalele „Arenei Bucatarilor” 2017, ce vor avea loc in acest weekend, la Bucuresti

Cele trei semifinale regionale – Moldova-Dobrogea, zona Bucuresti, respectiv Transilvania-Banat ale celebrei competitii gastronomice Arena Bucatarilor, organizata de Selgros, se vor desfasura pe 20 si 21 mai a.c. in incinta Fratelli din Bucuresti. Programul de desfasurare si lista semifinalistilor pot fi consultate aici.

In semifinale sunt calificati 24 de chefi aspiranti din toate regiunile tarii, care se vor intrece in a impresiona cu abilitatile, inspiratia si talentul lor cei sase chefi membri ai juriului – Chefii Marc Galais, Krystian Zalejsk, Liviu Preda, Victor Melian, Cezar Munteanu si Nico Lontras.

Tinerii profesionisti vor afla in momentul inceperii competitiei ingredientul secret, in jurul caruia vor trebui sa dezvolte un preparat „à la carte”. Primii opt dintre cei 24 de semifinalisti se vor califica in marea finala a Arenei Bucatarilor 2017, care va avea loc in noiembrie anul acesta.

Premiul cel mare al Arenei Bucatarilor (in afara a numeroase premii) consta in participarea la competitia internationala Les Chefs en Or (Chefii de aur) de la Paris, anul viitor.

Editia din acest an a concursului Arena Bucatarilor a venit cu trei mari noutati:

Printre cele mai importante modificari, ce pot fi consultate pe site-ul concursului, se afla:

  • Trei semifinale regionale: Dobrogea-Moldova, Bucuresti (incluzand Muntenia si Oltenia), respectiv Transilvania-Banat;
  • Semifinalele au loc la Bucuresti, pe 20-21 mai, in paralel cu festivalul ROWine
  • Marea Finala, al carei castigator va merge la concursul Les Chefs en Or 2018, va avea loc la Bucuresti, in noiembrie.

Incepand cu anul 2010, Selgros a organizat si gazduit Competitia Arena Bucatarilor, concurs destinat gastronomilor din Romania, este organizata de Selgros din 2010.

Cmentariile sunt închise