Institutul Culinar Disciples Escoffier își anunță prezența la București

Renumitul Institut Culinar Disciples Escoffier (ICDE) va începe colaborarea cu Horeca School, inițiativă prin care bucătarii români vor avea acces la prestigioasele cursuri de bucătărie franceză.

La evenimentul care anunță deschiderea institutului în România vor participa dl. Robert Fontana Maitre Cuisiner de France, fondator și CEO al ICDE, dl. Thierry Muller, co-fondator și COO al ICDE, și  dl. Benjamin Grenier, co-fondator și HBDM al  ICDE. Alături de aceștia vor fi prezenți Cristina Van Der Schaaf, fondator Horeca School și ICDE România, și chef David Contant, co-fondator ICDE România.

”Horeca School își propune să fie punctul de pornire pentru tot ceea ce trebuie să însemne un proiect al generațiilor viitoare, fundamentul pe care putem construi România următorilor ani prin intermediul Institutului Culinar Disciples Escoffier la București”, au declarat reprezentanții Horeca School.

© 2015 IB Photography Limited

Cursurile ICDE sunt focusate pe implicarea directă în activitatea practică din bucătărie și se desfășoară sub îndrumarea unor renumiți Master Chefi. Numărul de participanți pentru un curs este de maximum 12 de persoane, iar raportul profesor-student este de 1 la 6, ceea ce asigură un proces de învățare și coaching la nivel cvasi-personal. Predarea se face de către o echipă formată din Master-Chef Instructor sau Chef Instructor, secondați de cel puțin un Assistant Chef.

Curricula inspirată de tradiția și valorile de bază ale gastronomiei franțuzești este elaborată așa încât cursanții să deprindă practica și arta culinară, respectiv teoria, tehnica, gustul, viteza de execuție, montarea în farfurie și lucrul în echipă, abilități necesare pentru o carieră reușită în domeniul culinar.

Pentru a fi mereu în pas cu ultimele tendințe și tehnici culinare, ICDE colaborează permanent cu chefi renumiți la nivel mondial, inclusiv profesioniști distinși cu stele Michelin.

Disciples Escoffier este o asociație dedicată artei culinare prezentă în 27 de țări și care numără peste 25.000 de membri, printre aceștia aflându-se unii dintre cei mai pretigioși chefi la nivel mondial. Institutul Culinar cu același nume a fost înființat în Franța în scopul transmiterii cunoștințelor culinare și valorilor profesionale către noile generații de bucătari.

Asociația Disciples Escoffier a fost denumită după Auguste Escoffier (1846-1936), părintele bucătăriei franceze moderne, autorul cărții Le Guide Culinaire (1903), considerată Biblia gastronomiei.

Cmentariile sunt închise