FoodService & Hospitality Expo – Evenimentul de referință al industriei HORECA a încheiat a doua ediție

Horeca Insight a organizat în perioada 21-23 septembrie cea de-a doua ediție a FoodService & Hospitality Expo – eveniment găzduit de Romexpo și care a câștigat deja notorietate în rândul celor interesați de ultimele tendințe din Horeca. Încurajați de interesul crescut manifestat încă de anul trecut la prima ediție, am încercat să aducem mai aproape toți jucătorii industriei și să-i determinăm să acorde aceeași atenție unor astfel de manifestări găzduite în țara noastră. Am crescut cu încrederea acordată de partenerii noștri principali: Unilever Food Solution, Unichef Cup 2019, Conti Grup și Nordic Food, ajungând anul acesta la un impresionant număr de 3.000 de vizitatori, cu 50% mai mulți decât la precedenta ediție.

FoodService & Hospitality Expo a însemnat mai mult decât oportunități de networking, a devenit cadrul potrivit în care expozanții au avut posibilitatea de a expune și a prezenta cele mai noi produse, de a găzdui degustări sau demonstrații și nu în ultimul rând de a prezenta planuri de viitor. Expozanții prezenți au reprezentat întreaga paletă de furnizori din domeniu: băuturi alcoolice și non-alcoolice, produse de panificație, patiserie și cofetărie, producători de brânzeturi și alte produse lactate, furnizori de carne și produse din carne, furnizori de produse, echipamente și accesorii pentru întreținerea curățeniei și igienei, furnizori de produse congelate, furnizori de fructe și legume, furnizori de veselă și produse textile pentru restaurante și hoteluri, furnizori de mobilier, echipamente profesionale și accesorii și furnizori de echipamente și soluții IT. Este important și nu putem sublinia îndeajuns nevoia de a aduce toți acești furnizori laolaltă, astfel încât un astfel de eveniment anual să creeze posibilitatea pentru marii jucători ai industriei de a semna noi parteneriate sau de a prospecta piața. De asemenea, Horeca Insight deține experiența necesară organizării unor evenimente de mare anvergură, fiind permanent la curent cu nevoile și schimbările din domeniu.

Atmosfera creată în jurul unor astfel de evenimente este una de colaborare și respect, mai ales dacă avem în vedere scopul final al tuturor celor implicați, respectiv să livreze experiențe cât mai bune clientului. Prin asumarea organizării primului astfel de eveniment cu participare internațională ne dorim să anunțăm că suntem pregătiți să stăm alături de alte țări care au făcut deja o tradiție din târgurile de profil găzduite. Suntem entuziasmați să anunțăm că pregătim o a treia ediție cu modestia celor care știu că la expoziții de asemenea dimensiune e mereu loc de mai bine.

Show-uri culinare duse la rang de artă și concursuri de gătit: referințele FoodService & Hospitality Expo 2019

Sâmbătă 21 septembrie, ne-am bucurat de prezența lui Chef Samuel le Torriellec – L’Atelier de Samuel le Torriellec și Chef Cătălin Petrescu – Argentine Steak & Sushi care au impresionat publicul prezent prin dexteritate și pasiune. Tot sâmbătă, Virgil Mănescu, unul dintre cei mai renumiți somelieri din România, a ghidat în stilul consacrat o degustare aprofundată de vinuri premium românești. În continuare Ciprian Zobuian – PastryChef Zobuian ne-a povestit cum putem integra ingredientele locale într-un desert de restaurant.Am încheiat o zi plină alături de Chef Ashlie Dias – Sheraton Bucharest Hotel și Chef Cătălin Jernoiu – BistroMar.

 

Duminică, 22 septembrie , cei care au decis să petreacă ziua la FoodService & Hospitality Expo au putut urmări pe tânărul Chef Bogdan Vavrita alături de un titan al industriei somelierul Sergiu Nedelea într-o demonstrație culinară cu pairing de vin. A doua zi a expoziției a găzduit Concursul “Chefi de România” – by Daniela Sima în care 8 Chefi, au pregătit timp de 2 ore un preparat de bază care să conțină printre altele și cele 3 ingrediente de concurs: carne de pui, branză de capră și vinete. Din juriu au făcut parte Chef Kiko Moya – 2 stele Michelin, restaurant L’Escaletta și Chef Phillip Hardy – 1 stea Michelin, restaurant Le Mascaret.

Ultima zi a Food Service & Hospitality Expo a oferit ocazia tinerilor chefi să-și demonstreze abilitățile într-un concurs: UniChef Cup, concurs rezervat membrilor   Unichef – program educațional susținut de Unilever Food Solutions România. Chef Kiko Moya a fost invitatul special al Unilever Food Solutions și a susținut o demonstrație culinară în cadrul Unichef Cup, fiind și un membru important al juriului concursului. Moya este cheful bucătăriei L´Escaleta din Alicante, iar parcursul profesional i-a fost marcat de două stele Michelin, premii la numeroase festivaluri culinare din Spania și o nominalizare la Premiul Național în Gastronomie pentru cel mai bun chef. Ziua de luni a fost marcată și de o altă demonstrație culinară, de data aceasta a unui olandez care declară deschis că s-a îndrăgostit de bucătăria românească –  Chef Paul Oppenkamp, owner și bucătar al restaurantului The Artist.

Trei zile pline de savoare au fost încheiate cu premierea Unichef Cup și promisiunea de revedere la o a treia ediție Foodservice & Hospitality Expo care va găzdui inovațiile, tendințele pieței Horeca și noi oportunități de business.

Mulțumim celor care au crezut din start în această idee, partenerilor si expozanților ediției 2019.

 

 

 

 

 

Cmentariile sunt închise