Rebranding dupa 20 de ani: Alexandrion Grup devine Distileriile Alexandrion

Alexandrion Grup a anuntat ca toate operatiunile sale avand ca obiect de activitate produsele alcoolice (productie, distributie si import) vor fi cunoscute de acum inainte sub numele de Distileriile Alexandrion. Anuntul a fost facut in cadrul unui eveniment oficial, ce a avut loc ieri, 11 februarie a.c., la distileria sa din zona Dealu Mare, comuna Pleasa, judetul Prahova.

“Pentru Excelenta! Acesta a fost motto-ul care ne-a ghidat in toti aceşti ani. Iar excelenta se obtine prin eforturi insemnate, sacrificii si perseverenta! Lucrurile perfecte nu se nasc de pe o zi pe alta, iar rafinamentul este o virtute pe cat de greu de atins, pe tot atat de demna de cei care pretuiesc valorile care conteaza de-a lungul timpului. Dupa 20 de ani, Distileriile Alexandrion reprezinta nu doar o companie romanească puternica, ci un model de business matur, un reper al competentei si seriozitatii in productia bauturilor alcoolice de calitate”, a declarat Nawaf Salameh, fondator si presedinte al Distileriilor Alexandrion.

“Prin noua denumire dorim sa aratam maturitarea companiei. Suntem lideri in piata romaneasca de bauturi spirtoase de mai bine de 20 de ani. Era nevoie sa trecem la un nou pas. De ce distilerii? Pentru ca la baza produselor noastre stau distilatele de vin, sunt ingredientele principale. De anul trecut avem o noua facilitate: de procesare, fermentare si distilare fructe, este vorba de mere si prune. Am inceput anul trecut in septembrie, cu o prima transa de 600 de tone de mere si vom scoate anul acesta pe piata produse cu denumirile tuica si palinca, ce vor avea la baza distilat de fructe”, a precizat la randul sau Simona Popescu, brand manager Alexandrion.

Dintre brand-urile de notorietate produse de Distileriile Alexandrion la distileria proprie de la Pleasa din judetul Prahova, s-au detasat faimosul vinars Brancoveanu XO si VSOP, Alexandrion 5* si 7*, Vodka Alexander si Vodka Kreskova, afinata si visinata Saber Premium, dar si alte produse care au asigurat companiei recunoasterea ca lider al calitatii in Romania.

Distileriile Alexandrion au importat selectiv numai acele tipuri de bauturi pe care nu le putea produce: Glenfiddich – cel mai cunoscut si vandut Single Malt la nivel global si in Romania,  Single Malt The Balvenie, Triple Malt Monkey Shoulder, Cognac Camus si digestive Fernet Branca.

Distileriile de la Bucov – Pleasa se afla in inima arealului Dealu Mare (cunoscut inainte ca Dealu Frumos), regiune situata din punct de vedere geografic pe paralela de 45 de grade, asemeni regiunii franceze Bordeaux. Distileriile se intind pe o suprafata de 200.000 mp si beneficiaza de cele mai moderne tehnologii din Europa: distilerii multifunctionale, unice in Romania (pentru vin, fructe si cereale),  crama subterana cu o capacitate de 3.000 butoaie si  sectie de imbuteliere de 10.000 mp.

Operatiunile Distileriilor Alexandrion cuprind productia, importul si distributia de bauturi alcoolice in Romania. Portofoliul de produse al Distileriilor Alexandrion cuprinde toate categoriile de bauturi spirtoase cerute pe piata, inclusiv bauturi traditionale romanesti.

In cei 20 de ani de prezenta e piata romaneasca, Distileriile Alexandrion au vandut peste 223 milioane sticle, a produs peste 120 milioane litri si peste 470.000 sticle de vinars Brancoveanu. Anul trecut, compania a vandut peste 12 milioane sticle, a produs peste 8 milioane litri si a exportat peste 650.000 sticle.

Autor: Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

Cmentariile sunt închise