Concursul de Vinuri Rose

Inca din anul 2013, in fiecare zi de 14 mai se organizeaza Concursul de Vinuri Rose,  anul acesta ajungand la a 10-a editie.

Concursul reuneste 21 probe selectate de organizatori urmarind criteriile: vinuri rose seci, in doua sectiuni: 5 aromate si 16 nearomate, din recolta anului precedent si cu pret de raft 20-70 RON. Aceasta selectie s-a facut in 5 sedinte de preselectie la care au participat 87 de vinuri.

Întreaga acțiune se înscrie într-un program de încurajare și promovare a consumului vinului de calitate, dând un semnal și încercând să formeze un trend asupra vinurilor de calitate ce merită a fi consumate în vara si toamna anului 2022. Statistica a aratat ca vinul rose a avut cresteri (incepand cu 2012) si de 30% de la un an la altul.

Editia a 10-a a Concursului de Vinuri Rose a fost organizata de Asociatia Winelover Romania in Bucuresti, la Hotel Caro, jurizarea facandu-se “in blind” de specialisti si cunoscatori ai vinului:   membri A.D.A.R. (Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania), absolventi W.S.E.T. (Wine and Spirits Education Trust), comercianti si consultanti in domeniul vinului (magazine specializate, online, manageri de restaurane), somelieri cunoscuti, comunicatori de vin (jurnalisti, critici si bloggeri de vin) si invitati staini – autoritati in domeniul testarii vinurilor din Polonia, Franta si Bulgaria.

Vinuri clasate pe locul 1 la cele 2 sectiuni (calificate  in finala) au primit premii din partea organizatorilor si sponsorilor.

Castigatotii editiei a 10-a au fost:

  •    Categoria Vinuri nearomate : Caii de la Letea – Geneza /recolta 2021
  •    Categoria Vinuri aromate : Strunga – Busuoiaca – Crama Strunga/recolta 2021

Sprijinul in organizarea acestei estii a venit din partea: Carrefour Romania, Parmafood, Media Sat, Romanian Drink Service, Aqua Carpatica si mai multi parteneri.

Cmentariile sunt închise