Boiler Milk&Coffee: 18 metri patrati pentru cafea, un business deschis in pandemie si un cartier pus in miscare

Boiler Coffee Shop, un business mic din domeniul specialty coffee, a deschis o noua locatie in zona Piata Muncii: Boiler Milk & Coffee. Un coffee shop de 18 metri patrati, care se vrea a fi un laborator de preparat si servit cafea de specialitate, la cele mai inalte standarde de calitate, dar si un mod de experimentare senzoriala adresat comunitatii unui cartier bucurestean. Conceptul a fost dezvoltat si implementat in mare parte pe durata pandemiei, intr-un climat nesigur si plin de riscuri, iar investitia s-a ridicat la suma de 35.000 de euro.

„Ideea extinderii ne-a venit dupa deschiderea primei cafenele, in Piata Romana, acum aproape 4 ani, bazata pe relatia directa si speciala intre barista si iubitorul de cafea. Am observat ca romanii incep sa inteleaga si sa aprecieze specificul unei cafele de specialitate si, ca urmare,  aleg coffee shop-uri unde pot gasi un barista cu experienta in domeniu, produse de calitate, dar si proceduri care urmaresc pastrarea calitatii si a gustului cafelei. Lansarea Boiler Milk & Coffee a fost pasul urmatorul, pariul ca un astfel de loc poate creste si supravietui si intr-un cartier bucurestean, continuand sa educam oamenii in spiritul curiozitatii si descoperirii universului cafelei de specialitate”, a  declarat Paul Ungureanu, fondatorul Boiler Coffee Shop.

La 3 saptamani de la deschidere, Boiler Milk & Coffee serveste cafea to-go si cafea de preparat acasa oamenilor din zona Piata Muncii, respectand toate masurile de siguranta in contextul actual. Valoarea medie a bonului de casa este de 25 lei.  Comunitatea creste, locuitorii cartierului devin oaspetii coffee-shop-ului si, incet, pun in miscare un business a carui provocare este sa ramana in picioare intr-o perioada dificila si sa replice acelasi model in alte cartiere din capitala.

Fondatorul Boiler Coffee Shop, Paul Ungureanu este barista de mai bine de 15 ani, campion national la latte art, fondatorul primei scoli de cafea din Bucuresti, trainer si consultant in deschiderea a numeroase coffee shop-uri pe plan local. In 2016 Paul a deschis Boiler Coffee Shop la Piata Romana, intr-un spatiu de 25 de metri patrati, la vremea respectiva convins ca un astfel de loc dedicat 100% calitatii trebuie sa fie cat mai aproape de centrul orasului. Pe drum s-a alaturat Radu Solo, barista, consultant in domeniul specialty coffee si coffee explorer in mai toate orasele lumii – maxim pasionat de gust si de dezvoltarea celor mai challeging produse pe baza de cafea de specialitate. Echipa a fost completata de Razvan Gabriel Popa, business angel si responsabil de strategie financiara, in momentul  in care a devenit clar ca urmatorul pas este extinderea business-ului spre cartiere.

Cat se poate de simplu: cafea de specialitate, prajita in loturi mici in intreaga Europa, preparata la cel mai inalt standard de calitate de barista pasionat. Plus o relatie directa cu cel care gusta, respectiv cumpara cafeaua, starnirea curiozitatii si a atasamentului pentru gust si experiment. Pana la urma e vorba de pasiune de la cel care prajeste, la cel care prepara, la cel care gusta. Un intreg circuit.

18 metri partrati cu un design bine gandit in cele mai mici detalii de o echipa coordonata de arhitectul  Alexandru Dabija. Curat, minimalist si cu concept care pune in prin plan dualitatea, legatura dintre doua elemente – alb si auriu, cald si rece, lapte si cafea, barista si oaspete. Doua jumatati ale unui intreg.

De ce la Piata Muncii si nu in centru, pentru un produs de calitate superioara care are in spate un proces atat de elaborat de dezvoltare si preparare? In primul rand pentru ca oamenii care beau cafea buna locuiesc peste tot, nu doar in centru. In al doilea rand pentru ca aceste cartiere bucurestene au nevoie de ”combustibilul” lor ca sa creasca si ca sa se dezvolte, la fel ca in multe alte orase europene. Cafea = comunitate si invers si este minunat sa contribui la cresterea business-urilor mici de langa tine, sa fii parte din ele, sa fii ”vecin” cu ele.

Pentru urmatorul an, Boiler Coffee Shop are planuri de extindere in offline, prin deschiderea a altor 3 specialty coffee shop-uri, cu suprafete intre 18 – 25 mp. De asemenea, isi propune sa dezvolte o aplicatie care sa permita clientilor sa comande online, cu optiunile de delivery pentru cafea boabe si cafea preparata cold brew sau order & pick up.

Cmentariile sunt închise