Agenții economici amenințați cu falimentul din cauza noilor reglementări privind Protecția Consumatorului

HORA (Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România) se arată extrem de îngrijorată de impactul negativ major pe care l-ar putea avea propunerea de modificare a unor acte normative din domeniul Protecției Consumatorului.

În opinia reprezentanților HORA, noile modalități de stabilire a cuantumului amenzii, respectiv conexiunea acestuia cu cifra de afaceri pot da naștere abuzurilor, iar cei mai afectați vor fi agenții economici mici și mijlocii, mulți dintre ei fiind chiar în pericol de închidere a activității.

”Credem in echilibru și în reglementări cu sens, iar în această situație saltul este prea mare și nu e deloc sustenabil”, a declarat Dragoș Petrescu, Președinte HORA.

Organizația patronală arată faptul că, în forma propusă, aceasta lege își pierde sensul de corecție. HORA susține sancționarea agenților economici care nu respectă regulile și pun în pericol sănătatea consumatorului, însă consideră că este necesar ca astfel de modificări să fie făcute în urma consultărilor tuturor părților implicate.

Textul propunerii legislative este disponibil aici: proiect_oug_14012019-1

Cmentariile sunt închise