Mai multe unități hoteliere de pe litoralul românesc au fost vândute

Mai mult de zece hoteluri aflate într-o stare avansată de degradare, care cumulează peste 2.500 de camere, au fost vândute. Prețurile la care acestea au fost vândute sunt relativ mici, iar printre cumpărători regăsim nume precum Mohammad Murad și Nicolae Bucovală.

Hotelurile, pentru care au fost plătite în medie 9.000 EUR/camera, urmează să fie renovate până anul viitor, iar investițiile se așteaptă să fie recuperate în 5 ani.

Dacă hotelurile care arată bine pe litoral sunt considerate scumpe de către cumpărători, cu prețuri pe cameră care ajung la zeci de mii de euro, investitorii s-au orientat în ultimii ani către unități aflate într-o stare avansată de degradare și care fie au fost vândute de proprietari, fie au fost scoase la vânzare de către ANAF – în contul datoriilor bugetare. Așa s-a întâmplat cu cinci hoteluri deținute de frații Micula, dintre care trei au fost cumpărate de Mohammad Murad: Prahova și Clăbucet din Neptun și Craiova din Olimp. Hotelurile Romanța din Neptun și Slatina din Olimp, tot ale fraților Micula, au fost achiziționate de doi investitori care mai dețin hoteluri la mare, unul dintre ei având Bavaria Blu din Mamaia, iar celalalt – Holliday din Olimp. Un alt mare investitor de pe litoral, Nicolae Bucovală, a cumpărat hotelul Oltenia din Olimp de la Gheorghe Bosănceanu, iar hotelul Victoria din Mamaia a fost cumparat de către o elvețiancă de origine română. Un investitor libanez care administreaza mai multe hoteluri în România a cumpărat și hotelul Anca din Venus.

Sursa: profit.ro

Cmentariile sunt închise