Burger King se întoarce în România

Decizia a fost comunicată de AmRest, grupul care deține Burger King la nivelul Europei centrale și de est, care a anunțat că a semnat acorduri de dezvoltare pentru România, Polonia, Cehia și Bulgaria.

”Partenerul nostru este un mare operator care deține combinația optimă de experiență de piață și cunoaștere a acestui brand ceea ce îi va permite să dezvolte Burger King în această regiune cu potențial ridicat”, a declarat David Shear, președintele Burger King EMEA.

”Acest acord marchează un moment important în strategia de implementare a creșterii Burger King în regiune. Avem o viziune clară în ceea ce privește dezvoltarea acestui brand și suntem foarte entuziasmați de oportunitățile pe care le va avea AmRest”, a mai declarat președintele Burger King din cadrul AmRest. ”Suntem convinși că angajamentul nostru de a crește acest brand va aduce o mare valoare clienților și acționarilor noștri și va contribui, de asemenea, la întărirea poziției AmRest în Europa centrală și de est.”

Termenii înțelegerii dintre cele două părți au fost păstrați confidențiali pentru moment. În prezent, AmRest operează 40 de restaurante Burger King în Polonia, 14 în Cehia, 2 în Slovacia și 1 în Bulgaria. Grupul AmRest operează în regim de franciză mai multe branduri internaţionale, printre care KFC, Pizza Hut sau Starbucks. Restaurantele Burger King fac parte din portofoliul AmRest din 2007.

Burger King a avut prima experiență pe piața românească între 2008 și 2012, prin colaborarea cu compania Atlantic Restaurant Systems, deținută de Marius Nasta. După ce a ajuns la un număr de opt unități, Atlantic Restaurant Systems a intrat în insolvență, ceea ce a dus la închiderea restaurantelor. În prezent, în România există un singur restaurant Burger King situat în aeroportul Otopeni, deținut de Dnata Romania.

Cmentariile sunt închise