Starbucks a deschis prima sa cafenea din Milano, intr-o cladire istorica din Piata Cordusio

Lantul american de cafenele Starbucks a deschis prima sa cafenea Starbucks Reserve Roastery din Milano in cladirea istorica a Postei din Piata Cordusio, compania planuind sa deschida si alte cafenele in oras pana la finalul anului.

Cu un design care aduce un omagiu culturii espresso-ului italian, care l-a inspirat pe Howard Schultz acum 35 de ani cand a ajuns prima data in capitala modei, cafeneaua are 2.300 de metri patrati, reunind arta prajirii cu metodele de preparare a cafelei. Sunt disponibile editii limitate de cafea Arabica din 30 de tari, cafea care va fi pentru prima data prajita in Europa, la pachet cu produse proaspete de patiserie care poarta semnatura lui Rocco Princi, unul dintre cei mai cunoscuti patiseri locali.

Compania a anuntat ca va investi si in cursuri si trainiguri aditionale pentru angajatii sai, prin lansarea programului de ucenici la Milano si prin colaborarea cu Fundatia Don Gino Rigoldi si Academia La Scala.

„Am ajuns prima data la Milano in 1983 si am fost fascinat de sentimentul de comunitate pe care l-am decoperit aici, in barurile de espresso ale orasului – acele momente rare de conectare, cand se nasc legaturi firesti intre barista si clienti. Lansarea Starbucks Reserve Roastery aici nu este intamplatoare, e felul nostru a de include povestea espresso-ului in povestea Starbucks”, a declarat Howard Schultz, presedintele emerit al Starbucks.

„Ne-am rezervat suficient timp pentru a ne asigura ca lansarea din Italia este facuta  in spiritul culturii locale. Faptul ca am pornit la drum aici cu conceptul de cafenea-prajitorie este o dovada a angajamentului pe care ni-l luam: sa dezvoltam pe termen lung portofoliul de magazine de aici, cu ajutorul partenerului nostru Percassi”,  a afirmat Kevin Johnson, CEO Starbucks.

Locatia din Milano este prima deschidere de cafenea-prajitorie de lux, a treia din lume, dupa cea din Seattle (deschisa in 2014) si cea din Shanghai (lansata in 2017). (foto: HighSnobiety)

Cmentariile sunt închise