The Sportsman, desemnat cel mai bun restaurant din Marea Britanie, pentru al doilea an consecutiv

Restaurant Magazine a dezvaluit lista celor mai bune 100 de restaurante din Marea Britanie, anuntate in cadrul galei Estrella Damm National Restaurant Awards ce a avut loc la inceputul acestei saptamani la Londra.

Cel mai bun restaurant din Marea Britanie a fost desemnat The Sportsman, al lui Stephen Harris, care a obtinut acest titlu pentru al doilea an consecutiv. The Sportsman este clasificat cu o stea Michelin inca din 2008.
Pe locul al doilea, in urcare cu o pozitie fata de anul trecut, se afla restaurantul lui Brett Graham, clasificat cu doua stele Michelin, Ledbury din Londra, in timp ce A Wong, restaurantul cu specific chinezesc modern al lui Andrew Wong din Londra a urcat nu mai putin de 13 locuri, ajungand pe pozitia a treia.

Stephen Harris si-a adjudecat pentru The Sportsman si premiul “Best Gastropub”, Chef Jason Atherton a primit distinctia “Best Restaurateur”, iar uimitorul francez Claude Bosi a luat premiul “”, odata cu un onorabil loc 23 cu restaurantul sau Bibendum, recent redeschis in Chelsea, Londra. Elizabeth Haig de la Kaizen House este anul acesta “Chef to watch”, astfel ca toti ochii vor fi atintiti asupra sa odata cu deschiderea restaurantului propriu, Shibui.

Gala National Restaurant Awards este conceputa pentru a reprezenta si premia cele mai bune restaurante din Marea Britanie, de la bistrouri casual pana la restaurante clasificate cu stele Michelin. Pentru realizarea Clasamentul este realizat pe baza voturilor a 180 de chef-i, restauratori si jurnalisti de food care acorda cate sapte voturi fiecare, intr-o perioada de 12 luni.

Cele mai bune 20 de restaurante din Marea Britanie, National Restaurant Awards 2017

1. The Sportsman, Seasalter (1)
2. The Ledbury, Londra (3)
3. A Wong, Londra (19)
4. Som Saa, London
5. Barrafina Adelaide Street, Londra (2)
6. Casamia, Bristol (12)
7. The Clove Club, Londra (6)
8. Elystan Street, Londra
9. Kiln, Londran
10. Hedone, Londra (4)
11. The River Café, Londra (10)
12. Lyle’s, Londra (9)
13. Hoppers, Londra (17)
14. The Palomar, Londra (42)
15. The Fat Duck, Bray (68)
16. Restaurant Sat Bains, Nottingham (14)
17. L’Enclume, Cartmel (8)
18. Coombeshead Farm, Lewannick
19. The Dairy, Londra (13)
20. The Walnut Tree, Abergavenny (11)

Lista completa a celor mai bune 100 de restaurante din Marea Britanie – National Restaurant Awards poate fi vizualizata AICI.

Cmentariile sunt închise