Spartan a investit 150.000 de euro in al saptelea sau restaurant din Timisoara

Lantul Spartan a deschis recent un nou restaurant in Timisoara, al saptelea din acest oras, in urma unei investitii de circa 150.000 de euro. Noua unitate functioneaza in sistem de franciza, proprietar fiind Remus Cosovanu, care mai detine restaurante Spartan in Timisoara, Cluj si Deva. Odata cu noua deschidere, investitiile francizatului Spartan in restaurantele pe care le detine in Timisoara au depasit suma de 750.000 de euro. Traficul mediu lunar cumulat in cele sapte restaurante se situeaza la circa 80.000 de persoane.

Noua unitate este situata in zona centrala a orasului, pe Strada Alba Iulia nr. 9, vizavi de cladirea Operei. Potrivit reprezentantilor Spartan, alegerea amplasarii s-a bazat pe cererea venita din partea consumatorilor care isi doreau un restaurant si in centrul orasului. Un alt motiv este constituit si de cresterea numarului de turisti din Timisoara, care a fost desemnata Capitala Europeana a Culturii (CEaC) in 2021. Restaurantul are 18 angajati, ocupa deocamdata o suprafata de 98 m2 si are o capacitate de 40 de locuri in interior, terasa urmand sa fie amenajata in curand.

“Marca Spartan este deosebit de apreciata in Timisoara, astfel ca am ajuns sa deschidem cel de-al saptelea restaurant, ca urmare a cererii foarte mari. Sa detii sapte restaurante profitabile ale aceluiasi brand, in alt oras decat Bucurestiul, este o situatie unica pe piata. Le sunt recunoscator atat clientilor nostri, cat si echipei, furnizorilor, tuturor colaboratorilor si francizorului, datorita carora am ajuns la aceasta performanta. Avem rezultate extrem de bune ca trafic si vanzari, astfel ca apropierea dintre unitati nu a avut deloc un impact negativ. Spartan este singurul brand de pe piata fast-food-ului autohton, cu restaurante situate in imediata vecinatate unele fata de altele, iar acest lucru a dat rezultate foarte bune pentru noi. “Cred ca la baza succesului pe care il avem in Timisoara, si de altfel la nivelul intregii retele, se afla calitatea preparatelor si a ingredientelor. Toate legumele sunt proaspete, sosurile si pyta sunt pregatite in restaurant, maioneza este facuta din oua, iar carnea provine de la furnizori atent selectati si testati in prealabil”, a declarat Remus Cosovanu, Director General Corebos SRL, compania prin intermediul careia a obtinut franciza Spartan.

Planurile de viitor ale investitorului vizeaza deschiderea a trei restaurante si in afara tarii, in Ungaria si Austria, in acest moment fiind in discutii pentru orasele Budapesta, Viena si Lindz..

Remus Cosovanu a fost fotbalist la prima echipa a Politehnicii Timisoara, iar din 2014 s-a reorientat catre antreprenoria, deschizand primul sau restaurant Spartan, in Timisoara.

Spartan face parte din grupul de francize S.C. Strong MND Corporation S.R.L, companie francizoare care detine si platforma www.francizelacheie.ro. Lantul de restaurante a fost fondat in 2012 si numara 39 de restaurante, dintre care 15 sunt restaurante proprii si alte 24 sunt in sistem de franciza, deschise in capitala si in 22 de orase din tara: Suceava, Alba Iulia, Arad, Brasov, Iasi, Cluj, Timisoara, Botosani, Galati, Braila, Focsani, Targu-Jiu, Craiova, Pitesti,
Turnu-Severin, Deva, Ramnicu Valcea, Baia Mare, Piatra Neamt, Constanta, Bacau si Bistrita.

Cifra de afaceri inregistrata la nivelul intregului grup (restaurante proprii si restaurante francizate) in 2017 este de 20 milioane de euro. In cele 15 restaurante detinute de Strong MND Corporation, societatea francizoare, sunt angajate 240 de persoane, iar in total, in toate cele 39 de unitati lucreaza peste 600 de oameni.

Cmentariile sunt închise