Selgros Cash & Carry Romania lanseaza o noua provocare: prima editie concursului de gatit “Arena Bucatarilor Juniori”

Selgros Cash & Carry Romania “extinde” aria de concursuri organizate pentru profesionisti cu o editie dedicata exclusiv tinerilor – “Arena Bucatarilor Juniori”.

In concurs se pot inscrie tineri cu varsta cuprinsa intre 14 si 20 de ani, elevi la o scoala sau academie de profil gastronomic sau angajati deja intr-o bucatarie. Inscrierile online pentru etapa preliminara au inceput deja si se desfasoara pana pe data de 15 octombrie 2017.

Concursul va cuprinde doua etape, o etapa preliminara si o etapa finala. Prima etapa, aflata in desfasurare, reprezinta etapa inscrierilor online, care include toate magazinele Selgros din Romania (Baneasa, Pantelimon, Berceni, Drumul Taberei, Ploiesti, Craiova, Constanta, Agigea, Galati, Braila, Bacau, Iasi, Suceava, Brasov, Cluj-Napoca, Tg. Mures, Ernei, Oradea, Arad, Timisoara, Alba Iulia, Bistrita), si se va incheia pe 15 octombrie a.c. In urma acestei etape preliminare, vor fi selectati 8 finalisti.

La etapa preliminara se pot inscrie numai persoane cu varsta de maxim 20 de ani (anul nasterii 1997), care reprezinta si sunt confirmati de unitatile de gastronomie, sau sunt elevi la diferite scoli sau academii de profil gastronomic. Pentru participantii care nu au implinit varsta

de 18 ani se va solicita acordul parintilor/tutorilor/apartinatorilor legali. Inscrierile pentru aceasta etapa se fac prin completarea formularului de inscriere online pe pagina organizatorului. Inscrierea va consta in pregatirea unui singur fel de mancare (fel principal), respectand ingredientele impuse de organizator: muschiulet de porc; ananas; chilli. Concurentii se vor inscrie folosind formularul de pe site si incarcarea urmatoarelor informatii: o fotografie cu produsul finit montat pe farfurie pentru servire / lista scrisa cu ingredientele si cantitatile necesare, reteta fiind calibrata profesional pentru patru portii / descrierea procesului tehnologic de preparare sau trucuri proprii folosite / date de contact si poza personala a bucatarului.

Cei opt finalisti se vor intrece in etapa finala, ce va avea loc pe data de 17 noiembrie 2017 in incinta Romexpo Bucuresti, intre orele 12:00 si 16.30. Juriul pentru etapa finala va fi compus din cinci chefi bucatari.

Toti cei opt concurenti vor primi diplome de participare, iar primii trei in ierarhia stabilita prin punctajele acordate de juriu vor primi diplome si premii. Premiile acordate vor consta in:

  • Locul I – Participare la concursul international “Les Chef en Or” noiembrie 2018, training de specialitate in bucataria unui chef consacrat si un set de 3 cutite profesionale de bucatarie in valoare de 729,00 lei (inclusiv TVA)
  • Locul II – training de specialitate in bucataria unui chef consacrat, set de 3 cutite profesionale de bucatarie in valoare de 729,00 lei (inclusiv TVA)
  • Locul III – set de 3 cutite profesionale de bucatarie in valoare de 729,00 lei (inclusiv TVA)

Mai multe detalii sunt disponibile in Regulamentul concursului.

Cmentariile sunt închise