Restaurantul pensiunii Atra Doftana, noua provocare a lui Daniel Palici

Chef Costin-Daniel Palici va conduce, incepand cu data de 19 august 2018, bucataria restaurantului ATRA, unde isi propune sa abordeze bucataria romaneasca noua si sa aplice o schimbare in tot ce inseamna experienta culinara si nu numai.

“Vreau sa creez, impreuna cu echipa, preparate care sa le trezeasca oaspetilor ATRA o anumita melancolie, dar, in acelasi timp, intriga si entuziasm. Faptul ca nu “reinterpretez” nimic o sa ne ajute sa nu avem nicio limita in cautarea gustului pe care il dorim”, spune Daniel.

Daniel Palici are o experienta de opt ani in bucataria profesionala, lucrand atat in localuri din tara, cat si din strainatate, el a invatat bucatarie pe cont propriu, ceea ce i-a dat o doza de originalitate si i-a potentat creativitatea. In efortul sau de a explora potentialul ingredientelor romanesti, foloseste cunostintele sale si tehnicile bucatariei moderne pentru a crea retete noi, care sa marce inceputul noii gastronomii romanesti – o gastronomie mai creativa, mai fina, decat cea traditionala.

Fiind pasionat de stiinta din spatele ingredientelor, Chef Daniel Palici dezvolta continuu retete noi, folosind o tehnica pe care o numeste “reteta in reteta”. “Folosesc multe elemente intr-o  farfurie pentru a crea un gust “nou”, dar, in acelasi timp, pastrez indentitatea ingredientelor din farfurie. Vrem sa ajutam clientii sa inteleaga ca ingredientele sunt la indemana oricui si, cu putina bagare de seama, ai o adevarata “piata” in jurul tau. Sa lucrezi cu ingredientele proaspete culese din gradina si din paduri sau furnizate de fermieri, este un privilegiu si o arta. Ma entuziasmeaza cel mai mult ca, fiind rezident la ATRA, voi fi in natura. Astfel, imi pot exprima viziunea in farfurie si gust, fara a avea o anumita limita. Si, avand in vedere ca recunosc cam toate plantele, florile si radacinile din padure, “dictionarul” meu de ingrediente se va mari considerabi”, spune Chef Daniel, care, in bucataria ATRA, va lucra cu ingrediente din padurile din Valea Doftanei, cu produse ale fermierilor si ciobanilor locali si cu legumele crescute in gradina ATRA.,

Inainte de a veni la ATRA, Chef Daniel Palici a creat meniul si a coordonat echipa restuarantului La Vinuri din Bucuresti, detinut de catre grupul Le Manoir ce mai opereaza si Le Bistrot Francais si Sushi Room.

Intr-un timp, relativ scurt pentru o cariera de bucatar, Daniel si-a facut deja un nume in bransa, fiind nominalizat la gala roaneasca a ghidului culinar international Gault & Millau pentru premiul “Marii bucatari de maine”. Pasiunea lui pentru gastronomie, munca asidua si creativitatea a adus 14 puncte si 2 bonete, in ghidul galben, restaurantului La Vinuri. (Foto: Gault & Millau Romania)

Pana acum, restaurantul din cadrul ATRA a fost coordonat de Chef Alexandru Dumitru. Pasionat de bucataria frantuzeasca, Alex a adus aici cunostintele sale in gastronomie, dobandite in restaurante de top din Statele Unite si Europa, pe care le-a “impletit” cu experienta fine dining si creativitatea sa in utilizarea ingredientelor locale. Alex a contribuit la implementarea conceptului “farm to table” la Atra, creand si gradina proprie ATRA.

 

Aflata la doar 90 minute de Bucuresti, intre muntii impaduriti, pe malul lacului Paltinu, Pensiunea Atra ofera 9 camere, care, prin arhitectura deosebita sunt intim “ascunse” in panta malului si permit vederea neobstructionata spre lac, prin geamurile largi si de pe terasa privata a fiecarei camere.

Restaurantul gourmet Atra, din cadrul pensiunii, a devenit o destinatie in sine. La crearea meniului sezonier a la carte si a celor de tasting, echipa ATRA se ghideaza dupa conceptul Farm to Table, oferind preparate bazate pe ingrediente de sezon, furnizate de fermierii, ciobanii si producatorii locali, cultivate in gradina restaurantului si culese din padurile din imprejurimi. In sinergie cu conceptul de Farm to Table si promovarea produselor Romanesti, lista de vinuri contine exclusiv vinuri ale celor mai apreciate crame romanesti. In acest demers, somelierul  in-house, Andrei Popa modereaza in fiecare seara de sambata o cina food & wine pairing in care vinurile leaga prietenii cu preparate fine dining pentru a starni emotii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

3 + eight =