Noutatile editiei 2018 Ghidul Michelin pentru Italia: 22 de noi “intrari”, iar St. Hubertus a primit a treia stea

Editia 2018 a Ghidului Michelin pentru Italia vine cu vesti mari pentru gurmanzi: un nou restaurant a reusit sa primeasca trei stele. Este vorba de restaurantul St. Hubertus, condus de chef Norbert Niederkofler, si situat in San Cassiano, in “umbra” Dolomitilor, spre granita cu Austria. Restaurantul, ce reflecta viziunea bucatariei montane prin intermediul lui Niederkofler, a fost deschis in 1996, a primit prima stea Michelin in 2000, iar pe a doua in 2007. Din 1994 face parte din complexul Hotel & Spa Rosa Alpina.

 „Restaurantul reprezinta o oda adusa naturii inconjuratoare, oferind preparate delicioase, specifice zonei alpine, create din produse ce provin de la fermierii si producatorii locali. Dish-urile lui Niederkofler spun o mie si una de povesti! Sa descoperi creatiile sale este echivalentul unei experiente pline de emotie, de neuitat!”, a declarat Michael Ellis, International Director Michelin Guide.
Noutatile editiei 2018 pentru Italia continua cu trei restaurante nou intrate in lista celor clasificate cu doua stele Michelin: Vun din Milano, Magnolia din Cesenatico si La Siriola, tot din San Cassiano.
In ceea ce priveste clasificarile de o stea, editia Michelin 2018 vine cu 22 de restaurant nou-intrate. Astfel, la editia 2018 Italia ajunge la un total de 356 stele, fiind pe locul al doilea, dupa Franta, din punct de vedere al totalului de stele Michelin detinute.
Totodata, o veste importanta adusa de editia 2018 este si faptul ca atat chef Carlo Cracco cat si chef Claudio Sadler au pierdut o stea, dupa ce in pana acum au avut doua stele Michelin pentru restaurantele lor cu aceleasi nume din Milano.
Mai jos, lista “noutatilor” editiei 2018 a ghidului Michelin pentru Italia:

3 stele Michelin:
St. Hubertus – San Cassiano

2 stele Michelin
Magnolia – Cesenatico
La Siriola – San Cassiano
Vun – Milan

O stea Michelin
All’Oro – Roma
Berton Al Lago – Torno
Contraste – Milano
Culinaria – Tirolo
D.one – Montepagano
Essenza – Milano
Florian Maison – San Paolo d’Argon
Glam – Venice
I Due Buoi – Alessandria
Il Refettorio – Salerno
Larossa – Alba
La Sera – Positano
La Terrazza – Roma
Locanda del Borgo – Telese Terme
Osteria Arborina – Annunziata
Osteria Perilla – Castiglione d’Orcia
Poggio Rosso – Castelnuovo Berardenga
Stube Gourmet – Asiago
Tordomatto – Roma
Trussardi alla Scala – Milano
Undicesimo Vineria – Treviso
Villa Giulia – Gargnano

(foto: FB St. Hubertus)

Citește și Mai multe de acelasi autor

Cmentariile sunt închise