La Cité du Vin, primul parc tematic din lume dedicat vinului, a fost inaugurat la Bordeaux

Supranumit „Guggneheim al vinului”, in Bordeaux a fost inaugurat la inceputul lunii iunie a.c. un amplu proiect dedicat vinului,  La Cité du Vin (Orasul Vinului), conceput sub forma unui extins parc tematic, cu o arhitectura ultramoderna. De la arhitectura exterioara, ce trimite la vartejul creat de vinul turnat intr-un pahar, si pana la spatiile tematice concepute in interior, acest muzeu dedicat licorii lui Bachus ofera vizitatorilor o calatorie in spatiu si timp pentru a descoperi cultura vinului, de la cultivarea vitei-de-vie pana la producerea vinului.

Nu exista o colectie permanenta propriu-zisa, ci un tur permanent, cu ghid, ce trece vizitatorii prin 20 de spatii tematice ce prezinta cultura vinului atat din punct de vedere vizual cat si senzorial, ultimul „popas” fiind zona „belvedere” unde se pot degusta vinuri din intreaga lume. Din 2017, doua mari expozitii de arta, vor completa experienta vizitatorilor.

Pe langa aceasta, ofera si optiuni de degustari si fine dining, toate acestea in restaurantele sale, intr-un decor elegant si ultramodern: Le 7 panoramic restaurant – situat la etajul 7, restaurantul ofera o selectie variata de produse regionale si o lista cu peste 500 de vinuri din intreaga lume, iar Latitude20 – un bar de vinuri, cu o crama cu circa 14.000 de sticle din peste 80 de tari producatoare de vin, ofera inclusiv o selectie de tapas din intreaga lume si un snack bar cu o gama variata de snacks-uri pentru orice moment al zilei.

De asemenea, vizitatorii se pot bucura de o priveliste panormica superba asupra orasului Bordeaux in timp ce-si savureaza vinul la etajul al 8-lea al muzelui. Muzeul a fost inaugurat cu o expozitie de fotografie – «Carte blanche à Isabelle Rozenbaum – Photographies de chantier», ce a cuprins fotografii din toate etapele de realizare a proiectului. Investitia in proiect s-a ridicat la circa 92 de milioane de dolari, atat in arhitectura cat si in tehnologia de ultima generatie. In cadrul proiectului au fost angajati experti din domenii diferite, de la oenologi, istorici si oameni de stiinta pana la experti in divertisment.

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

Cmentariile sunt închise