JLL Romania: “Vanzarea complexului Radisson arata ca exista lichiditate pe piata locala pentru proprietati imobiliare de mari dimensiuni si de calitate”

Luna decembrie 2017 a adus cu sine si finalizarea celei mari mari tranzactii imobiliare a anului, si anume vanzarea complexului hotelier Radisson din Bucuresti catre un joint-venture format din doua fonduri internationale de investitii pentru suma de 169,2 milioane de euro. Totodata, vanzarea reprezinta cea mai mare tranzactie din punct de vedere al valorii realizata vreodata pe piata hoteliera din Bucuresti si una dintre cele mai semnificative inregistrata in Europa Centrala si de Est (CEE). Potrivit unor surse din piata, unul dintre cei doi investitori internationali implicati este Revetas Capital, care detine pe piata locala si centrul comercial Vitantis din Bucuresti. Proprietarul complexului, compania Elbit Imaging Ltd, a fost  a reprezentata in procesul de vanzare de catre compania de consultanta imobiliara JLL.

Complexul hotelier este amplasat in zona centrala a Bucurestiului, pe Calea Victoriei, fiind cel mai mare din Romania. Acesta include hotelurile Radisson Blu, de cinci stele, si Park Inn by Radisson, de patru stele, precum si aproximativ 7.500 metri patrati de spatii comerciale. In total, complexul cuprinde 763 de camere, si 15 sali de conferinte. Potrivit specialistilor JLL, aceasta tranzactie reprezinta un semn pozitiv atat pentru piata investitiilor imobiliare cat si pentru piata hoteliera, confirmand interesul pentru proprietati de mari dimensiuni si totodata pentru dezvoltarea industriei ospitalitatii in Capitala.

”Dincolo de faptul ca dovedeste interesul unor investitori institutionali importanti in piata hoteliera din Romania, tranzactia arata ca exista lichiditate pe piata locala pentru proprietati imobiliare de mari dimensiuni si de calitate. Bucurestiul incepe sa fie recunoscut ca o destinatie pentru investitii si va atrage capital pentru proprietati de valoare, chiar daca acestea nu fac parte din portofolii mai mari. Vanzarea dovedeste totodata ca JLL poate aduce impreuna echipe care sa ofere cunostintele si experienta necesare incheierii cu succes a unor tranzactii complexe, care stabilesc noi repere”, a declarat Andrei Vacaru, Associate Director Capital Markets JLL Romania.

Fundamentele pozitive ale pietei de investitii in industria hoteliera au condus catre o imbunatatire a lichiditatii in Europa Centrala si de Est in ultimele 18 luni, in conditiile in care investitorii au incredere in potentialul de crestere al sectorului in Regiune. Mai mult decat atat, Romania a inregistrat in primele 9 luni o crestere economica de 7%, iar pentru acest an este de asteptat sa aiba cel mai mare avans din Europa in 2017.

“Aceasta tranzactie este reprezinta piatra de hotar pentru clientul nostru, dar totodata un moment cheie pentru viitorul pietei hoteliere din Regiune si in special din Romania. Potentialul este enorm si instrumentele prin care acesta sa fie atins sunt deja disponibile, asa cum valideaza succesul acestei vanzari”, a declarat la randul sau Christopher Exler, vicepresedinte Hotels & Hospitality Group.

JLL este o companie specializata in servicii profesionale si de management al investitiilor, dedicate domeniului imobiliar, servicii oferite clientilor care doresc sa obtina valoare adaugata prin detinerea, inchirierea sau investitiile in proprietati imobiliare. JLL activeaza prin 230 de sucursale in 80 de tari, iar veniturile globale s-au ridicat la circa 5,4 miliarde de dolari.

Cmentariile sunt închise