HipTrip Romania Culinara, un eveniment ce “imbina” gastronomia si frumusetea cinematografiei

HipTrip Romania Culinara, un proiect organizat de Fundatia OVI si co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, va aduce  la un loc, in gradina conacului Vivolis, ateliere, live Cooking, speakeri si ecranizari tematice. Evenimentul, ce va avea loc in perioada 10 – 12 august 2018, isi doreste sa puna in valoare obiceiurile bucatariei traditionale romanesti, prin trei zile pline de ateliere culinare, live cooking, ecranizari tematice, speakeri si dezbateri pe teme provocatoare.

“HipTrip Romania Culinara isi propune sa duca bucataria romaneasca din sfera traditionala in cea urbana si isi doreste sa devina o punte de legatura intre putinii pastratori de traditii gastronomice care prezerva aceleasi metode de gatit ca in secolele trecute, facand uz de ingrediente cultivate local, si generatiile tinere, urbanizate, care doresc a pastra acel gust de neuitat, dar utilizand metode si concepte gastronomice moderne”, spun organizatorii.

Proiectii de film in gradina

Programul HipTrip Romania Culinara se va desfasura in aer liber, alaturi de cele mai indragite food-truck-uri, care va vor delecta atat cu deliciile bucatariei romanesti, dar si cu alte felurite traditii gastronomice din toate colturile lumii. Vor fi workshop-uri culinare, cu apreciati chefi si profesionisti in domeniu care vor dezbate despre ce inseamna noua bucatarie, vor avea loc demonstratii culinare autentice si degustari de vinuri. La sfarsitul fiecarei seri, invitatii  vor putea viziona un film cu tematica culinara, in gradina conacului.

In cadrul HipTrip Romania Culinara, va avea loc avanpremiera proiectului “Fragmente”, film produs de Chef Mihai Toader si muzicianul Bogdan Mihai Simion, urmata de o scurta supriza muzicala si o sesiune de Q&A, toate avand rolul de a va stimula capacitatea de introspectie si analiza a traditiilor satului romanesc.

Conacului Vivolis este situat pe Calea Bucuresti-Ploiesti nr. 155, sector 1. Informatii despre programul evenimentului regasiti pe site-ul www.hiptrip.ro

Cmentariile sunt închise