Festival dedicat gastronomiei, culturii si traditiilor Peloponezului, la Pullman Bucharest

Pullman Bucharest gazduieste in perioada 12 – 18 iunie 2017 prima editie a Greek Festival. Evenimentul este dedicat gastronomiei, culturii si traditiilor Peloponezului si va cuprinde un seminar de turism si un show gastronomic dedicat regiunii, precum si o degustare de vinuri si branzeturi cu produse autentice locale din peninsula. Pe parcursul intregii saptamani, restaurantele din cadrul hotelului Pullman Bucharest vor oferi meniuri cu specific grecesc-peloponez, create de catre Chef Giannopoulos Vasileios, cu ingrediente locale din peninsula Peloponez.

“Meniul va contine o varietate de aperitive locale, cum ar fi placintele cu spanac, fluiere umplute cu branza Feta & Anthotiro, mielfeuille de vinete cu branza si rosii proaspete, mazare (Fava) cu caracatita. Protagonistii meniului vor fi: dorada (Tsipoura), lupul de mare (Lavraki) si mielul gatit cu cartofi, ulei de masline si cimbru. Sarbatoarea gastronomica este completata de faimoasele “diples” – desert grecesc din aluat sub forma de foi – cu sirop de miere si nuci si de crema de branza cu gem de smochine si fagure de miere”, a declarat Giannopoulos Vasileios, Chef executiv.

Oaspetii oficiali ai Greek Festival sunt Excelenta Sa, dl. Vassilis Papadopoulos, Ambasadorul Republicii Elene in Romania, Konstantina Nikolakou, reprezentantul regiunii Peloponez si Ioannis Markos, Ministrul Plenipotentiar pentru Relatii Economice si Comerciale. Evenimentul se va bucura de prezenta speciala a Chef Giannopoulos Vasileios si a celor doi sous-chefs, Giakoumelos Alexandros si Chysollari Stylianos.

Giannopoulos Vasileios este absolvent al Scolii Superioare de Gastronomie din Franta. El a lucrat ca chef in hoteluri de 5 stele si a contribuit la deschiderea de hoteluri de tip boutique in Atena si in marile orase din provincie.

Festivalul Grecesc este organizat in parteneriat cu Regiunea Peloponez, Ambasada Republicii Elene in Romania, Camera de Comert Bilaterala Eleno-Romana si Uniunea Greaca.

“Peloponez este o regiune extrem de frumoasa a Greciei ce merita vizitata, ea nefiind foarte explorata de turistii romani. Saptamana aceasta este o oportunitate deosebita de a prezenta publicului romanesc frumusetile si delicatesele din Peloponez”, a declarat Excelenta Sa, domnul Vassilis Papadopoulos, Ambasadorul Republicii Elene in Romania.  

In ceea ce priveste relatiile dintre cele doua tari, comertul bilateral a crescut in anul 2016 cu 4,8% si exista multe oportunitati pentru dezvoltarea acestuia in continuare. Turismul ramane un factor semnificativ de intensificare a cooperarii bilaterale in multe domenii. Grecia ramane o destinatie de vara pentru mai mult de 1 milion de turisti romani. In cursul anului 2016 a avut loc o crestere importanta, de 46%, in transportul aerian din Romania catre Grecia.

Companiile grecesti au investit peste 4 miliarde de euro in Romania si isi continua extinderea activitatii in tara, in sectoare cheie precum telecomunicatii, infrastructura, bancar, industria alimentara si a bauturilor si materialelor de constructii.

Cmentariile sunt închise