Experiente inedite intr-o oaza de liniste: Weekend-uri gourmet & wine pairing la pensiunea Atra

Cunoscuta deja datorita design-ului sau avangardist, pentru care a primit doua premii I, la  Anuala De Arhitectura Bucuresti in 2011 si la Bienala de arhitectura din 2012, Pensiunea Atra Doftana mizeaza din ce in ce mai mult pe apetitul turistilor pentru experientele fine dining, un trend din ce in ce mai prezent si in Romania. Pensiunea propune turistilor diferite experiente culinare, de la tasting menu, cooking show pana la evenimente lunare de fine dining cu wine paring, atractia principala fiind reprezentata de conceptul “Dinner in the dark”, o cina in cadrul careia oaspetii  vor gusta din preparatele propuse de Chef Alexandru Dumitru, pe nevazute.

“Din luna aprilie a acestui an, Atra a inceput sezonul “calatoriilor gourmet”, organizand cine fine dining cu wine pairing, pentru toti amatorii de experiente gourmet in locuri neconventionale. In cadrul acestor evenimente, invitatii au ocazia sa decopere meniuri create de Chef Alexandru Dumitru, cu preparate pregatite din cele mai proaspete produse de sezon si locale, asociate cu buchetul sofisticat al celor mai fine vinuri romanesti. Am asociat preparate fine cu cele mai alese vinuri ale cramelor romanesti si am creat o experienta gourmet, care sa va dea acea doza de rafinament si rasfat atat pentru cele cinci simturi, cat si pentru suflet, si toatea acestea in inima muntilor”, spune Andrei Popa, Manager Pensiune, Atra Doftana.

Startul seriei Atra Fine Dining Food & Wine Pairing a fost dat in luna septembrie 2016, in colaborare cu crama Gitana Winery, din Republica Moldova, urmata de Aurelia Visinescu in noiembrie. In urma succesului avut, evenimentele au fost reluate si anul acesta, in luna aprilie, cu Crama Oprisor.

Cei care doresc sa experimenteze un astfel de eveniment pot opta pentru Pachetul complet de Weekend Gourmet sau pot participa doar la cina de wine pairing, gazduita de somelierul cramei invitate. Oferta pentru week-end complet, iar “programul” cuprinde: vinerea, Dinner in the dark, o cina in cadrul careia oaspetii se bazeaza doar pe simtul mirosului si cel gustativ, deoarece vor gusta din preparate fine si pline de savoare, pe nevazute, iar sambata oaspetii se vor bucura de meniul compus din cinci preparate fine, create de Chef Alexandru Dumitru, iar fiecare fel de mancare este asociat cu un pahar de vin, chiar si desertul.

“Conceptul “Dinner in the dark” a fost lansat tot anul trecut si propune o experienta senzoriala deosebita, ajungand sa aiba o popularitate extraordinara in randul oaspetilor nostri.  De altfel, intregul concept Atra Fine Dining Food & Wine Pairing s-a bucurat de un real succes, ca dovada oferta “Weekend complet” pentru luna mai este deja sold-out, mai sunt locuri pentru oaspetii care vor sa vina doar la cina. Luna aceasta, pe data de 20, somelierul Cramei Recas va asteapta alaturi de Chef Alexandru cu un meniu de cinci preparate, fiecare fiind asociat cu un vin”, a precizat Andrei Popa.

Programul pentru evenimentele viitoare include wine pairing cu Crama Rotenberg, pe data de 24 iunie 2017, luna iulie este “rezervata” unui format similar, dar cu bere craft de la Beraria Ground Zero, pe 15 iulie, iar la inceptului lunii august este randul celor de la Vinarte sa “insoteasca” preparatele propuse de Chef Alexandru Dumitru.

 

Relaxare si cea mai frumoasa priveliste din Valea Doftanei

Restaurantul ATRA are o capacitate de aproximativ 50 de persoane si isi propune sa ofere o experienta de fine dining, departe de agitatia oraselor. Din iunie 2016, Head Chef este Alexandru Dumitru, la acea vreme proaspat repatriat din California, unde a gatit in restaurante de renume din Napa Valley, cotate in ghidul Michelin.

La Atra, este abordata bucataria gourmet cu identitate romaneasca, bazata pe produse de sezon locale, procurate de la micii fermieri din zona, incercandu-se implementarea unui concept putin explorat in Romania, dar foarte popular in vest: Farm to Table. Din acest motiv, meniul restaurantului ATRA se schimba in functie de sezon si produsele care se gasesc pe piata. Chiar daca este localizat in inima muntilor, restaurantul a devenit pentru multi o destinatie in sine, multi turisti venind aici doar pentru pranz sau cina, relaxandu-se apoi in zona de sezlonguri si hamace, pe malul lacului.

Pensiunea ATRA, asezata intr-un cadru natural pitoresc, pe malul lacului Paltinu, avand deschidere la una dintre cele mai frumoase privelisti din Valea Doftanei, ofera activitati variate pentru turisti cu diferite interese. Oaspetii pensiunii se pot bucura de o zona de relaxare cu hamace si sezlonguri asezate chiar pe malul lacului Paltinu, iar cei care isi doresc sa petreaca timpul liber intr-un mod activ, pot opta pentru trasee montane ghidate, ciclism montan, offroad, caiac si echitatie. O componenta importanta este reprezentata de partea de evenimenimente corporate, pensiunea fiind o locatie inedita pentru intalniri corporate si workshop-uri si propunand pachete ce contin activitati diverse, de la ateliere de dezvoltare persoanala, ateliere yoga si detox, experiente fine dining sau degustari de vinuri.

Citește și Mai multe de acelasi autor

Cmentariile sunt închise