Deserturile Zexe Braserie au ambalaje noi, cu un design creat de artistul contemporan Maria Dermengiu

La doi ani si jumatate de la deschiderea Braseriei Zexe, deserturile semnate de cofetarul Ana Consulea si echipa sa, au ambalaje noi, ca urmare a lansarii unui proiect inspirat  de mesajul lasat de unul dintre clientii Braseriei: „Aici, orice suflet devine spirit de artist”.

In cadrul acestui proiect, anual, artisti contemporani vor fi invitati sa creeze lucrari ce vor da directia vizuala a ambalajelor Zexe Braserie. Prima serie de ambalaje este rezultat al colaborarii cu Maria Dermengiu, cunoscut artist roman, cu interes in zona artei aplicate.

Maria Dermengiu semneaza lucrarea ce sta in centrul primei serii de ambalaje: o ilustratie pe panza menita sa valorifice suportul ales pentru ambalarea produselor de cofetarie, dar si meniurile, etichetele si intreaga identitate vizuala a brandului. Pictura are in centru motivul floral, un laitmotiv al practicii artistice a Mariei Dermengiu, si evoca subtil delicatetea creatiilor din vitrina Braseriei.

Noile ambalaje, care vor fi introduse din aceasta toamna, au fost realizate dupa tiparul produselor Zexe Braserie, cu respectarea particularitatilor si rigorilor de depozitare a produselor de cofetarie.

„Calitatea ingredientelor si a produselor a fost dezideratul nostru, inca din prima zi in care am deschis Zexe Braserie. Acum ne-am dorit foarte mult sa transmitem unitar aceste valori – calitate, emotie, caracter unic al creatiilor – si la nivel vizual, prin ambalaje. Pe langa o vitrina cu prajituri unice, create artizanal, Zexe Braserie inseamna si un loc cu inspiratie. Oaspetii care ne trec pragul constant sunt atrasi de povestile noastre si de oamenii din echipa si se intorc la noi pentru sufletul locului, odata ce descopera ca totul e mai mult decat pare la prima vedere. Exact ca un tablou ce se dezvaluie pe parcurs. Pornind de la aceste ganduri a luat nastere colaborarea cu artistul Maria Dermengiu, care s-a lasat inspirata de povestea noastra si a surprins sufletul locului intr-o pictura. In plus, cele doua meserii au in comun un lucru foarte puternic: emotia. Artistul si cofetarul nu exista in afara emotiilor, iar cofetarii din laboratorul nostru au spirit de artist”, spune Ana Consulea, cofetar si fondator Zexe Braserie.

Absolventa a Scolii de Arta din Bucuresti, Maria Dermengiu si-a expus lucrarile la importante institutii muzeale si galerii atat din strainatate, dar si nationale, printre care Muzeul Taranului Roman, Galateca, Artmark sau in cadrul Art Safari Bucuresti (editiile 2016 si 2017).

Cmentariile sunt închise