Compania austriaca Salesianer Miettex, ce ofera servicii de curatare profesionala si inchiriere a articolelor textile pentru industria Horeca, preia spalatoria Promar Textil din Brasov

Compania austriaca Salesianer Miettex, unul dintre cei mai importanti jucatori din segmentul spalatoriilor comerciale din Europa Centrala si de Est, anunta achizitionarea companiei S.C. Promar Textil din Brasov si brandul acesteia, Kromatic. Salesianer activeaza in domeniul serviciilor de curatare profesionala si inchiriere a articolelor textile pentru domeniile medical, Horeca si industrie.
Investitia se ridica la peste 5 milioane euro si vine ca parte a planulului strategic de dezvoltare al companiei, ce vizeaza acoperirea la nivel national teritoriul Romaniei cu serviciile sale. Salesianer Miettex va acoperi cu serviciile sale in mod direct si judetele Brasov, Prahova, Sibiu, Harghita, Covasna, Mures.

“La ora actuala, prin noua achizitie ne crestem capacitatea cu aproximativ 25% si vom acoperi 80% din teritoriul tarii, putand dezvolta sinergii la nivel local dar si international, cu celelalte tari din grup prin intermediul tehnologiei RFID (Radio-frequency identification). Aceasta tehnologie permite identificarea automata si in mod unic a articolelor textile, pe baza unei etichete electronice RFID, oferind astfel diverse informatii cu privire la trasabilitatea textilelor. In toate aceste judete (Bv, PH, Sb, Cv, Ms) Salesianer Miettex are deja clienti catre care face livrari, insa, in urma acestei achizitii, vom optimiza logistica, prin integrarea clientilor existenti si contractarea de clienti noi”, a declarat Ec. Adrian Chiorean, Director General pe Romania al Salesianer Miettex.

Dupa achizitie, compania austriaca va avea 300 de angajati in Romania, la Brasov lucrand aproximativ 90 de persoane. Pentru spalatoria din Brasov Salesianer va face mici imbunatatiri ale fluxului tehnologic, Promar Textil realizand o investitie majora in anul 2014.
De asemenea, familia Moraru, fostii proprietari ai brandului Kromatic, vor colabora cu Salesianer Miettex, impreuna avand in plan sa dezvolte noi proiecte de cercetare si dezvoltare in domeniul RFID si nu numai.“In 2014, cand am definitivat investitia de la Oradea aveam o cifra de afaceri de 4,5 milioane euro. Inainte de achizitia de la Brasov am avut 7,3 milioane euro, iar acum, impreuna cu fabrica din Brasov vom avea o cifra de afaceri de 10 milioane euro. Estimam ca vom incheia anul 2018 cu 11,5 milioane de euro“, a precizat Adrian Chiorean.In prezent, Salesianer Miettex spala pe piata locala 25 tone textile/zi, iar la Brasov se spala 8 tone/zi, deci un total de 32 de tone/zi, aproximativ 2300-2500 kg/ora (echivalentul a peste 6.500 masini casnice de spalat zilnic).In Romania, compania austriaca a intrat in 2007, si are clienti in domeniul hotelier (Hotel Radisson, Hotel Novotel, Garden Inn by Hilton, Hotel President Oradea, Double Tree by Hilton Cluj, Mercure Sighisoara); industrial (Marquardt, Swoboda Hartman, Porsche in industria automotive, Aaylex detinatorii marcii Coco Rico, Agricola Bacau, Heidi Chocolat in industria alimentara; Infomed Fluids, Actavis in industria pharma) si in domeniul medical, diverse spitale private si de stat (Spitalul Matei Bals, Maternitatea Filantropia, Sanador, Medicover, Spitalul Judetean Timisoara, Spitalul Judetean Oradea, Spitalul Municipal Oradea).

La nivel European, Salesianer Miettex igienizeaza 510 tone textile/zi in 9 tari si are 3.300 de angajati si peste 30.000 de clienti.

Salesianer Miettex a fost fondata ca afacere de familie inca de la 1916, si ofera o baza solida in solutii personalizate de inchiriere de articole textile. Astazi, activitatea de baza a companiei o reprezinta serviciile complete de inchiriere a articolelor textile pentru hoteluri si restaurante, uniforme de lucru pentru industrie si comert, cat si furnizarea de articole textile pentru domeniul sanitar. La aceasta se adauga textilele pentru incaperi de tip Cleanroom, produse pentru igiena grupurilor sanitare, cat si carpete lavabile de acces standard si publicitare.

Cmentariile sunt închise