Circa 100 de vinuri inscrise la cea de-a II-a editie a “Concursului National Vin Bag-in-Box”

Cea de-a doua editie a “Concursului National Vin Bag-in-Box”, lansat anul trecut la initiativa Azoc Star, partenerul oficial Smurfit Kappa Bag-in-Box pentru Europa de Est (Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Moldova si Romania), va avea loc pe 26 februarie in incinta restuarantului La Mama – Ateneu.

Avand in vedere ca prima editie a fost foarte bine primita de producatorii romani, fiind inscrise 72 de probe, anul acesta, se asteapta ca numarul de vinuri inscrise in concurs sa ajunga la 100. Vinurile la bag-in-box care vor fi medaliate vor primi insemne aplicabile pe exteriorul cutiilor. “Este o metoda de validare a calitatii, care va fi benefica atat consumatorilor, cat si revanzatorilor. Scopul principal al concursului este acela de a sprijini consumatorii de vinuri la bag-in-box in a-si alege vinuri certificate in mod obiectiv de specialisti din lumea vinului si degustatori recunoscuti, din Romania si de promovare pe piata europeana a vinurilor romanesti ambalate in bag-in-box”, a declarat Catalin Costiniuc, reprezentant Azoc Star.

Concursul National Vin Bag-in-Box beneficiaza de sprijinul companiei franceze Smurfit Kappa Bag-in-Box, a filialei italiene Smurfit Kappa Bag-in-Box Vitop si este organizat dupa modelul celui mai mare concurs de vinuri de profil din lume – Concours International Wine In Box.

In urma evaluarilor la Concursul National Vin Bag-in-Box, vinurile cu cele mai bune punctaje vor fi inscrise cu sprijinul financiar al organizatorilor la Concours International Wine In Box – concurs organizat in Franta, Toulouse din martie 2018. Pentru cramele din Romania, participarea la competitii internationale de acest gen, este o modalitate de crestere a vizibilitatii la nivel mondial.

Juriul concursului va fi alcatuit si in acest an din membri ai Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania, somelieri, oenologi, jurnalisti si bloggeri din lumea vinului. In paralel cu juriul oficial al concursului, va fi si un juriu alcatuit din iubitori de vin. Sarcina acestuia din urma fiind aceea de a selecta cel mai popular vin la bag-in-box.

Termenul limita pentru inscrierea vinurilor in concurs este 16 februarie 2018. Decernarea premiilor se va face in 2 martie 2018, ora 14:00, in cadrul GOODWINE, Romania’s Wine Convention Bucuresti, la standul Azoc Star.

Azoc Star este membra a diviziei Smurfit Kappa Bag-in-Box, fiind responsabila cu operatiunile din estul Europei (Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Moldova, Romania etc). Cu sapte fabrici in intreaga lume, Smurfit Kappa Bag-in-Box este liderul european pentru solutii bag-in-box, iar robinetul sau Vitop este numarul unu mondial pentru robinetele tip bag-in-box. Solutia de ambalaj Bag-in-Box este ideala nu doar pentru vinuri, ci si pentru produsele lichide sau semi-lichide alimentare si nealimentare, de la 1,5 litri pana la 1.000 litri.

Cmentariile sunt închise