Chef-ul mexican Enrique Olvera, castigator al Global Gastronomy Award 2017

Enrique Olvera, chef si proprietar al restaurantului Pujol din Mexic, aflat pe locul 20 in topul World’s 50 Best Restaurants, a primit recent premiul Global Gastronomy Award 2017, in cadrul celei de-a 11-a editii a acestei gale.

Revolutionarul chef a fost ales pentru ca „a dus preparatele clasice mexicane si cunoscutele preparate street-food la un alt nivel, scotandu-le in evidenta atat modestia dar si modernitatea, pentru a le aduce specificul regional in lumina reflectoarelor, inclusiv prin delicii indigene si antice, ale caror secrete le-a descifrat cu succes”, si-au motivat organizatorii decizia acordarii premiului.

Restaurantul Pujol din Mexico City reprezinta astazi „centrul gastronomiei mexicane”. Angajamentul lui Olvera de a „descifra secretele retetelor din regiunile mexicane” sau „gatitul ca bunica” si pana la cel mai cunoscut preparat din restaurantul sau, Mole Madre, sunt doar cateva exemple ale dedicarii sale pentru gastronomie.

Global Gastronomy Award este oferit anual de catre cunoscutul ghid suedez The White Guide unui chef sau unei figuri marcante a gastronomiei mondiale, care contribuie la dezvoltarea acestei industrii. Printre cei care au primit de-a lungul anilor acest premiu se numara Ferran Adrià, René Redzepi, Alain Passard, David Chang, Gastón Acurio, Massimo Bottura, Magnus Nilsson si Dan Barber.

Cmentariile sunt închise