Care sunt cele mai frumoase cafenele din Europa

Pe vremea cand cafenelele erau locurile preferate ale intelectualilor, mai exact prin secolele XIX – XX, acest tip de locatie era in general amplasata in cladiri somptuoase, adevarate „palate” culturale. Multe dintre celebrele cafenele de atunci functioneaza si astazi, devenind adevarate muzee si atragand numerosi turisti din intreaga lume. Unele dintre ele inca ofera cafea si patiserie, preturile fiind insa destul de mari, unele s-au transformat in restaurante, in timp ce altele incearca sa pastreze mostenirea culturala gazduind diverse evenimente. UCityGuides a realizat o scurta trecere in revista a celor mai cunoscute si frumoase cafenele din Europa.

CAFE NEW YORK, Budapesta
Aceasta legenda a Budapestei a fost locul de intalnire al artistilor la inceputul secolului XX. Acum cativa ani, spatiul a fost renovat de designer-ul Adam Tihany, care a mentinut un interior voit somptuos si stralucitor, picturile de pe tavan, lampile ornamentate si alte elemente vechi, pe care le-a “amestecat” cu mobilier contemporan. In prezent, este parte a Boscolo Budapest Hotel, si functioneaza atat ca o cafenea, cat si ca restaurant, oferind turistilor din intreaga lume preparate cu specific local si italian.

CAFFE FLORIAN, Venetia
Istoria Venetiei poate fi vazuta inca in cladirile si monumentele orasului, dar poate fi simtita numai in cafenelele istorice. Cea mai celebra este Caffè Florian, care va duce inapoi in secolul al XVIII-lea, cu interiorul sau decorat cu oglinzi si fresce. In trecut, a fost locul de intalnire preferat al scriitorilor si artistilor, in prezent este un muzeu „viu”. Ca atare, nu trebuie sa fiti surprinsi ca trebuie sa dati in jur de zece euro pe o cafea, este un pret ce merita platit pentru a admira un loc atat de uimitor. Cafeneaua gazduieste si Venice Bienalle, expozitie de arta contemporana care se desfasoara inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea.

CAFE CENTRAL, Viena
Viena se mandreste cu strazi impresionante si cladiri impunatoare, insa cafenelele istorice sunt adevaratele sale repere. Cafenelele vieneze sunt astazi surse de inspiratie pentru cafenelele din intreaga lume, iar Café Central este cea mai frumoasa si mai admirata dintre toate. Amplasata intr-un palat istoric, cu coloane de marmura, plafoane arcuite si candelabre uriase, cafeneaua isi primea intelectualii inca de la inceputul secolului XIX. Ca in cazul tuturor cafenelelor istorice, intampina multi turisti, dar este si o atractie locala, oferind concerte live de muzica clasica.

CAFE IMPERIAL, Praga
Segmentul cafenelelor era infloritor in Praga sfarsitului de secol XIX, atunci fiind perioada in care s-au deschis cele mai multe locatii din acest oras. Din pacate, multe au fost distruse in cel de-al doilea razboi mondial, insa multe au supravietuit si gloria de altadata le-a fost restaurata.
Café Imperial este cel mai bun exemplu, cunoscuta bijuterie Art Deco fiind adusa uimitor la viata. Mozaicul sau si interiorul impresionant reprezinta unul dintre cele mai frumoase fundaluri din lume pentru a-ti lua micul dejun, ceaiul de dupa-amiaza sau pentru a incerca o selectie de preparate locale.

CAFE DE LA PAIX, Paris
Se spune ca prima cafenea din lume a fost Le Procope din Paris, iar cele mai renumite cafenele din acest oras sunt Café Flore si Les Deux Magots. Acestea sunt prezente in orice ghid turistic, drept urmare sunt inundate de turisti in fiecare zi. La fel este Cafe de la Paix, dar este singura in care merita sa va aventurati cu adevarat, deoarece are cel mai uimitor interior dintre toate cafenelele din capitala franceza. A fost construita de acelasi arhitect ca si Opera din fata sa, cu stucatura ornata, pereti auriti si mese de marmura. La fel de monumentale sunt si produsele de patiserie, „sculptate” de maestrii locali.

CAFE MAJESTIC, Porto
Cele mai celebre cafenele din Portugalia se afla, evident, in capitala, dar desi Café A Brasileira si Versailles au interioare superbe, in al doilea oras ca importanta gasim cea mai uimitoare cafenea din aceasta tara si una dintre cele mai frumoase din lume. De la fatada pana la interiorul sau, Café Majestic ramane un cadru minunat pentru evenimente culturale, fiind mai mult decat o atractie turistica. Aceasta continua sa-si mentina faima, oferind inca o minunata atmosfera de Belle Epoque.

CAFFE GRECO, Roma
Cea mai veche si cea mai faimoasa cafenea din Roma a servit cafea multor figuri istorice din Europa si a ramas pana in prezent locul preferat al multor intelectuali si politicieni. Este situata pe cea mai luxoasa strada comerciala a orasului, „magnetul” turistilor – Piazza di Spagna -, si este mereu plina. Decorul este pus in valoare de oglinzi, picturi romantice, lemn aurit si mobilier de epoca, fiecare incapare avand un farmec unic.

Cmentariile sunt închise