Campionatul de barista Starbucks Romania 2018 s-a incheiat. Cine este castigatorul

Lantul de cafenele Starbucks si-a desemnat recent campionul barista pe Romania, in urma finalei desfasurate pe parcursul a patru ore la Starbucks Reserve din Bucuresti, disputata intre cinci artisti ai cafelei Starbucks din toata tara. Razvan Ungureanu este cel care a reusit sa treaca cu succes cele patru probe din finala Campionatului de Barista Starbucks Romania 2018.

Cei sase finalisti si-au demonstrat indemanarea in tehnica de preparare a artei in cafea, Latte Art, faimosul desen in cappuccino cu spuma fina de lapte. In cadrul probei Signature Drink, participantii au creat propria reteta a unei bauturi pe baza de cafea, folosind doar ingredientele pe care le aveau la dispozitie. La aceasta proba juriul format din barista Starbucks cu experienta a apreciat creativitatea si personalitatea fiecarui artist.

In cea de-a treia proba, Coffee Tasting, participantii au prezentat in fata juriului o degustare profesionala a unei cafele la alegere, argumentand si interpretand procesul de preparare, de alegere a cafelei, mirosurile pozitive sau negative obtinute. Ultima proba, sesiunea de Personal Q&A, a reprezentat, de fapt, un interviu prin care juriul le-a verificat cu atentie cunostintele despre cafea, dar si dedicarea, capacitatea de prezentare si abilitatea de a interactiona cu clientii.

„Legatura mea cu cafeaua m-a facut sa imi doresc sa invat din ce in ce mai multe despre aceasta lume fascinanta si sa pot transmite clientilor tot ceea ce reprezinta experienta si expertiza Starbucks. Nu este vorba doar despre acest campionat sau despre recunoastere. Pasiunea noastra, ca parteneri Starbucks, este condusa de aceeasi dragoste pentru cafea pe care o au toti colegii nostri. Emotiile dinaintea competitiei, pregatirile, interactiunea cu membrii juriului au facut aceasta zi de neuitat”, a declarat Razvan Ungureanu, campionul barista Starbucks Romania 2018.

„Organizam acest campionat la nivel mondial pentru a sarbatori ceea ce fac partenerii nostri in fiecare zi si pentru a le recompensa cunostintele, indemanarea si dedicarea in ceea ce priveste cafeaua. Acestia au astfel sansa de a-si demonstra pasiunea pentru cafea si de a-si arata priceperea. Ne bucuram sa vedem ca avem multi parteneri talentati”, a declarat Karol Zuradzki, Director Regional Starbucks Romania, Bulgaria si Sebia.

Cmentariile sunt închise