Atypic, restaurant gourmet ce imbina preparate specifice sud-americane cu cele japoneze

Atyipic, unul dintre cele mai noi restaurante deschise in zona Floreasca a Capitalei, propune o bucatarie aparte, cu influente latino-americane si asiatice.

Restaurantul ocupa doua niveluri ale unei cladiri de pe Str. Constantin Aricescu 42, parter si subsol. La subsol se afla bucataria deschisa, asigurandu-se comunicarea intre bucatarie si clienti, un element din ce in ce mai folosit in restaurante, iar parterul se evidentiaza prin peretele tip “insula”, finisat cu parchet industrial, ce imbraca bancheta.

Amenajarea are ca nuanta predominanta verdele, ce se completeaza armonios cu lemnul folosit si contrasteaza, in acelasi timp, cu “raceala” conferita de catre pardoseala ceramica.

Meniul restaurantului apartine curentului NIKKEI, un curent ce are la baza bucataria asiatica dar introduce influente peruane si nu numai. Noul meniu, de toamna, va fi lansat la sfarsitul lunii septembrie, iar reprezentantii restaurantului spun ca acesta va defini mult mai bine conceptul, incadrandu-se in totalitate in zona de fine dining.

 

Chef-ul Jose Luis Mendoza Garcia – Pepe este nascut in Ecuador, intr-un mic oras numit Bahia de Caraquez. A trait in cinci tari, de pe trei continente: Mexic, Spania, Danemarca, Italia si Romania, si este pasionat de bucataria asiatica. Dintre preparatele din meniu se remarca Bao, Burrito Gourmet, Aguachile, Supa Tomkha, Supa Ramen, Pui filipinez sau Halibut Nordic.

Potrivit proprietarului, meniul se va schimba periodic si se va imbogati cu preparate concepute in functie de preferintele si cerintele oaspetilor. “Noi vedem restaurantul Atypic ca pe un loc unde se pot decoperi valentele bucatariilor mexicane si japoneze in interpretarea unui bucatar venit de peste hotare, si un loc unde prospetimea ingredientelor si savoarea gustului sunt subintelese. In acelasi timp, vinurile au fost atent selectionate si au drept scop redescoperirea vinurilor din zone atipice precum Grecia, Austria, Noua Zeelanda, Portugalia, Franta, Spania, Moldova si, bineinteles, Romania. Pairing-ul vinurilor cu mancarea din meniu a fost atent studiat”, spune proprietarul restaurantului.

Cmentariile sunt închise